New stuff

Träffade min moster idag.

Dagens outfit:

image17

Vi åkte till solna centrum och jag köpte dessa saker:

image18

Linne från Gina: 129 :-
Burk från hemtex: 17:- (ord. pris 49:-)
Läppbalsam från Yves: 17:-
Dagcream från Yves (till mamma): 54,50:- (ord.pris 109:-)

Orkar inte blogga! Kanske gör det senare på kvällen.

// Shams

Tired mind

Nu är jag verkligen helt slut. Jag har gjort alla lab.protokoll, och det känns underbart! Visst kommer jag att få retur på många av dem, om inte alla men huvudsaken är att de är inlämnade i tid ! Egentligen är "sista" dagen på tisdag, men jag är så duktig som lyckas göra färdigt de två sista före tisdagen . Har bara en grej att fråga lab.assistanten innan jag lämnar in dem. 

Idag lyckades jag köpa boken till nästa kurs för halva priset! Såg en annons på morgon i skolan, och bombade stackars tjejen som ville sälja sin bok med massa samtal och sms ! Till slut träffades vi i centralen och nu har jag en ny(begagnad men hon har inte skrivit en enda bokstav i den! ) bok , och nu är hon 250 kr rikare .

Och nu lite fortsättning på förra inläggets diskussion ( en vetenskaplig förklaring för kärlek) !
Vad är kärlek? Är det när man känner sig attraherad av en person ? Jag tror att attraktion är som ett grund steg för kärlek. För att om man älskar en persons personlighet, och om man anser att den personen har de perfekta egenskaperna för en, måste man fortfarande vara attraherad av den för att man ska börja bli kär. Men kan attraktionen uppkomma under tiden eller borde den vara där precis första gången man träffas? Hur funkar det här med att man är kompis med den personen i en lång period, och plötsligt börjar man utveckla känslor för den kompisen? Var man egentligen attraherad av den personen första gången man träffade den, men valde att undvika och förtränga sina hormoner och känslor av någon anledning eller blev man attraherad av den efter att man har fått lära känna varandra. Det är så svårt att kunna säga hur kärlek uppstår, för att hur man än försöker hitta ett mönster och försöker sätta ihop ett samband, misslyckas man för att det finns så många undantag.

To be continued haha, för jag behöver sova nu för att orka med en lång och seg föreläsning  imorgon(den nya föreläsaren var så seg att varje sekund kändes som en timme!)

Godnatt!

//Shams


En vetenskaplig förklaring för kärlek?

Läste en intressant artikel, som är skriven av Claire McLoughlin, och den handlar om kärlek, men på ett vetenskapligt sätt. Science of Love - Cupid's Chemistry, berättar om vilka hormoner som styr våra känslor. Ni kan läsa artikeln här : http://www.thenakedscientists.com/HTML/articles/article/clairemcloughlincolumn1.htm/.

"Choosing a Partner
Now, when it comes to choosing a partner, are we at the mercy of our subconscious or do we make a more conscious decision?

It is to our advantage to choose a partner with the best possible genes as these genes will be passed on to our children and ensure they are healthy. Therefore, we naturally seek out somebody with an immune system different to our own. Additionally, it is important to find a mate with whose genes are also similar enough to our own to confer a tried and tested immune system. Is this the reason we fancy those who remind us of our parents perhaps? When we are attracted to another person, it could be because we subconsciously like their genes."

Visst tänker man på egenskaperna hos en person som man vill starta en relation med, speciellt om man satsar på en seriös relation, men kärlek vid första ögonkastet? När man ser någon som får en att bli stel och plötsligt sluta andas? Händer det bara på överromantiska tjejfilmer, eller kan det hända i verkligheten? Om det händer i verkligheten, tänker man i just den stunden att den personen har de gener som försäkrar våra barn att vara hälsosamma? Tänker man på imunförsvaret då? Kan det vara så att "vår hjärna" inte tänker, utan det är hormonerna som kan "se" den personen och därmed skicka dessa signaler så att vi faller och blir kära? Vilka styr vilka? Vi styr hormoner, eller hormoner styr oss?

Det så kallade "kärlek vid första ögonkastet", kanske kan förklaras med alla hormoner , som McLoughlin tar upp i sin artikel. Men då måste jag ställa frågan: hur kommer det sig att man får dessa hormoner, när man möter bara vissa personer?

Jag är inte färdig med detta ämnet, jag återkommer med mer diskussion på kommande blogginlägg för nu är jag trött och vill sova!

Godnatt

//Shams


Vår

Fotograf: Jag                                                            Plast: Göteborg
image16

Jag vill shoppa till våren, känner mig jätte efter med vårshoppingen, men det är inte mitt fel ! Det är vädrets fel!! Det är idag jag kände att jag inte kan ha min vinterkappa längre och jag vill definitivt inte ha min gamla vårjacka. Så shoppa någongång den här veckan? Om jag är tillräckligt duktig idag (jag tror inte det), och resten av de kommande dagarna med pluggandet, kommer jag att hinna gå på stan och shoppa!

Ska nog träffa min kusin på söndag.Det är så sjukt att vi bor i samma stad, men ändå inte lyckas träffas så ofta! Vi har träffats hittills bara två gånger sedan jag flyttade till Stockholm! Det är inte bara min kusin jag inte träffar ofta, utan även kompisar och släktingar som också bor här. Anledningen till detta, måste vara att jag inte kan planera min tid tillräckligt bra eftersom jag alltid känner mig stressad. Och jag som vill börja träna också ! När ska jag hinna göra det? Egentligen behöver inte jag ändra på mitt sätt att planera tiden, utan jag behöver "slappa" mindre, för jag kan ligga i sängen och titta på tv eller snacka i telefon i flera timmar, utan att känna att jag måste upp och göra saker. Detta ska jag ändra på! Jag utmanar mig själv den här veckan att hinna göra färdigt alla lab.rapporter, räkna på övningarna, läsa i boken, shoppa och träffa min kusin. Får se om jag lyckas!

Nu ska jag börja skärpa disciplin genom att stänga av datorn och sitta med mina kemiböcker!

// Shams  

En tråkig söndag

Jag känner inte att jag har gjort något vettigt idag, förutom att handla och laga mat. Har ialla fall försökt att plugga. Gick väl sådär, jag förstår inte varför jag kan bli så okoncentrerad ibland? Jag fick ialla fall läsa om olika sorters konstiga syror, bland annat så kallade supersyror !
Den här supersyran heter fluorosulfonic acid och tillsammans med SbF5 som också är en supersyra, kan de lösa vax! Visst är det coolt?

Äntligen ska mamma komma! Det kommer att bli med pappa och brorsan i slutet av april. Sedan kommer jag och mamma kanske åka till Lund för att fira min kusins dotters födelsedag. Sötnosen fyller 1 år då :).

// Shams

Back on track

I'm back! Nu har jag internet, men definitivt inte mycket tid för bloggen. Jag ska skriva så mycket jag kan!

Så, nu har oorganisk kemi börjat, och hittills går det bra. Känns lite stressigt bara med alla lab.rapporter som ska lämnas in senast en vecka efter lab. tillfället för att kunna få de här 2 extra poängen till tentan. Det är inte heller lång tid kvar till tentan!

Saker och ting blev riktigt krångliga efter studieuppehållet. Val av kurser till nästa termin är bara jobbigt, eftersom vissa inte går i alla perioder och dessutom måste man ha läst några gundkurser innan för att kunna söka. Jag som vill bli biokemist, och som missade just grundkursen i biokemi kommer inte kunna söka de kurserna jag vill läsa nästa termin. Nu efter att jag har sprungit fram och tillbaka till olika studievägsledare, har jag och de kommit fram till att det är bäst att börja läsa mitt andra ämne nästa termin efter grundkursen i biokemi. Så jag kommer att läsa biokemi första perioden av höstterminen sedan fortsätter jag med mitt andra ämne, som är biologi.

Förutom det där, vet jag inte riktigt om jag vill ta magisterexamen eller om jag vill ta en master. Magister finns inte ens längre i de nya utbildningarna, men i och med att jag sökte 07, gäller det gamla systemet mig. Jag har funderat på att det kanske är smartast att lägga ett år till eller hur mycket det blir och ta master, så att jag har någonting som åtminstone existerar i dagens system. Dessutom är det bättre med master om man vill arbeta utomlands!

Gud, har så mycket att berätta men jag ska sammanfatta. Lägenheten jag har flyttat till nu, är helt underbar och jag älskar den. Känns så himla skönt att inte behöva stressa mig på morgonen när jag ska åka till universitetet! Jag kan cykla (har ingen cykel), gå (tar 30 min ?), ta tunnelbana (tar bara 3 min), eller ta det jag oftast gör, bussen som bara tar 7 min! Jag måste köpa en hel del saker till lägenheten, men jag har inga pengar så jag får ha mina gamla saker nu tills jag sparar så att jag dekorerar om allt! Jag har funderat på 60-tals tema kombinerat med konst/leonardo da vinci tema med mina tavlor och fotografier.

Så här ser det ut nu:
image12image13

Gratta mig ! Jag har fått sommarjobb!! Men ironiskt nog är det i Vallentuna (där jag bodde förut). Det var min allra första jobbintervju och jag fick jobbet dagen efter! Det känns bra att vara i stockholm hela sommaren och jobba med äldre människor.

Förra helgen, var Carina hos mig och vi hade det hur roligt och mysigt som helst. Det blev shopping mest för hennes del som var på jakt efter en studentklänning. Hon köpte den klänningen som jag hade först sett och tipsat henne om den innan hon kom hit, kul . Jag kan ju inte vara på stan och inte köpa något, det går ju inte! Så jag köpte den här söta toppen:
image14


Fast solen skiner, och det känns för en gång skull som en riktig vår, kan jag inte gå ut och njuta av den eftersom jag har tre lab.rapporter/protokoll att skriva!

// Shams


RSS 2.0